WISTI

R.I.P BAKJOUR :(

Det är med stor sorg i hjärtat jag idag tagit emot nyheten om att Bakjour har skrivit sitt sista blogginlägg och att twitterkontot kommer att stängas ner.
Bakjour och jag kom till Twitter ungefär samtidigt och det tog ett tag innan jag riktigt förstod sammanhanget de stod i.
Jag förstod sällan referenserna de gjorde. Antagligen för att jag väldigt lite kände till världen på Twitter, kanske för att Bakjour efterhand också har funnit sin identitet.
Men jag lockades av attityden som spände mellan engagemang och värme.

Jag har sett att de ibland har kallats skolgårdsmobbare. Det är ingen korrekt iakttagelse . Bakjour har varit den som identifierat den subtile verklige skolgårdsmobbaren eller den självutnämnde rastvakten och när denne går omkring på skolgården har Bakjour gått efter och till allas förtjusning förstärkt och härmat den pompösa och uppblåsta gångstilen. Bakjour har också alltid vetat när det är dags att släppa taget. Ingen har behövt ha knäckebröd i stövlarna för att illern skall tro att ett ben är knäckt. Det som skiljer god satir från ett plumpt misslyckande är just att det finns en respekt och kärlek i botten. Och ett genuint engagemang. Samtidigt har Bakjour alltid varit trogna sina höga ideal. Satir är egentligen en retorisk disciplin snarare än underhållning. Det lustfyllda är en effekt i genren men i botten alltid ett ställningstagande. Jag har själv haft förmånen att få figurera i närheten av Bakjour, bland annat på #Niklas40.
Det har hänt att jag misstänkliggjorts att vara en av de som driver Bakjour.
Detta har alltid gjort mig stolt.
Bakjour kommer att lämna ett stort tomrum efter sig och jag vill rikta ett uppriktigt tack till människorna bakom. Er vän/ Wisti

20130526-221627.jpg

Annonser

One comment on “R.I.P BAKJOUR :(

  1. villacalifornia
    26 maj, 2013

    Reblogged this on Villa California and commented:
    Snyft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 26 maj, 2013 by .
%d bloggare gillar detta: