WISTI

EN MANIFESTATION VID SD:s MÖTEN

Något stort har hänt.

I Kärrtorp samlades tusentalsmänniskor i manifestation mot rasismen. Tio tusen människor tågade genom Malmö med samma agenda. Klockorna i Jönköping ringde till vaksamhet, kamp men också till fest.

Vårdpersonal och räddningstjänst kompromissade inte med sin professionalitet och yrkesetik utan tog ställning.

Sverigedemokraternas, utan tvivel, rasistiska reklam I tunnelbanan väckte starka protester och geniala svar av gatukonstnärer.

En stor hoppfullhet ligger över landet.

Jag är inte odelat förtjust i manifestationen att vända ryggen mot Sverigedemokraterna när de har sina möten. Något i den bilden skär falskt i mig.

Antagligen för att manifestationen är så stark och som bild slår djupt i oss alla.

Som människor är vår innersta och djupaste rädsla att bli avvisade. Det allra första vi gör i livet är att söka det tillvända ansiktet. Ett frånvänt ansikte genererar skam och rädsla.

Jag är övertygad om att det är just denna mänskliga urdjupsrädsla som driver Sverigedemokraternas politik och världsbild.

Den är själva grogrunden för all rasism.

Därför tror jag också att många kan identifiera sig med Jimmie när han står och talar och alla vänder sig bort. Så upplever nog många sina liv och det är allas vår djupaste rädsla.

Istället skulle jag hellre se att man vid Sverigedemokraternas torgmöten ställde en tiggarmugg framför talaren. En och en går sedan fram och lägger en enkrona.

Bilden betyder att talaren själv är som de romer de vill kriminalisera. Att vi alla är det. I manifestationen finns ju också en tydlig och synlig individuell markering när man lägger sin krona.

Vad de sedan gör med pengarna blir ju en samvetsfråga för dem. I konsekvensens namn borde de ju skicka dem till behövande på plats.

Jag tror att det skulle bli en stark manifestation. Tror ni som jag får ni gärna dela blogginlägget. Då förstår folk vad vad som händer när det händer-

Håll höjden!

20140517-233537.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 17 maj, 2014 by .
%d bloggare gillar detta: