WISTI

Sverige håller på att sköljas med i den nyfascistiska vågen. 

Idag fylls flödena i bloggar och sociala media av att Sveriges antagligen mest integritetsstarka och oförtröttliga journalist, DN:s Niklas Orrenius, utsatts för en massiv hat-, och hotkampanj iscensatt av högerextremismen. De flesta är upprörda men det är mer bekymmersamt än vi tror. Detta handlar inte om en journalist som drar mobbens ilska över sig. 

Dagens händelser står inte i ett vakum och är en del av en dramatisk svängning i samhällsklimatet och samtidsdebatten. Hur mycket av det som är iscensatt vet vi inte. 

Vi vet att flera ledarskribenter i etablerad riksmedia sedan i somras normaliserat värderingarvi tidigare bara sett hos Sverigedemokraterna. Samtidigt ser vi hur Sverigedemokraterna i sin tur, flyttar fram sina positioner och blir alltmer demaskerade när de lever öppet i sina gamla nazistiska kulturmönster och vinner framgång i det. 

När nu den samlade så kallade alternativ media förföljer och hotar Orrenius backas de även upp av bland annat en krönikör vid en stor morgontidning. 

Det är nu vi måste göra valen. Det senaste halvårets utveckling i samhällsdebatten är mycket skrämmande. 

Vi håller på att dras in i den nyfascistiska våg som sköljer över Europa samtidigt som vi är utmanade att möta en av modern tids största flyktingkatastrofer. Det är dags att vakna. Alerta, alerta. 

Annonser

One comment on “Sverige håller på att sköljas med i den nyfascistiska vågen. 

  1. Karin
    31 augusti, 2015

    Vad är din åsikt att vi ska göra? Det är en sak att se, en annan att veta hur man ska hantera det. (Se har vi inte svårt med, vi som bor i en del av regionen där SD redan för över tio procentenheter var så stora att biskopen kom hit och offentligt undrade hur de kunde vara så stora här. Men att tänka ut vad man ska göra och göra det är så mycket svårare.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 31 augusti, 2015 by .
%d bloggare gillar detta: